Unlocking the potential of universities in entrepreneurship

Cercetarea – inovarea trebuie să fie un real factor de dezvoltare economică și socială. Într-o lume în care globalizarea este o realitate palpabilă, cooperarea internațională este determinantă pentru dezvoltarea de produse, tehnologii și servicii noi. Educația, în particular învățământul superior, este un factor esențial în acest proces, de aceea rolul universităților în inovare trebuie bine definit.
Conferința ”Unlocking the potential of universities in entrepreneurship” își propune să identifice potențiale măsuri care sa sprijine dezvoltarea antreprenoriatului inovativ din România și rolul pe care universitățile ar trebui să îl joace în acest proces.
Lectori de prestigiu din Europa și Statele Unite ale Americii vor prezenta experiențele proprii și ale instituțiilor unde activează referitoare la antreprenoriatul inovativ, modul cum acesta poate fi stimulat, rolul educației în acest context. Evenimentul va fi interactiv, bazat pe scurte prelegeri și întrebări venite din partea dumneavoastră.
Evenimentul este organizat de Ministerul Cercetării și Inovării, Ambasada SUA la București, Universitatea Politehnica București și Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării - Dezvoltării și Inovării.


oct.
31
 
Data: 31 October 2019
Location: Bucuresti
Field: Inovare

Contact

Viorel Vulturescu
Phone: +40751515107
E-mail: viorel.vulturescu@research.gov.ro

Location

Universitatea Politehnica Bucuresti, sala AN 010

Presentations

The presentations are not available.

Event Photos

The photos are not available.
© Ministry of Research, Innovation and Digitization 2022
MCID Events v 3.0